Compare properties

Compare

No properties found to compare.

Piata imobiliara din Romania devine mai efervescenta

Se poate constata dupa o analiza exhaustiva ca preturile caselor si apartamentelor sunt int-o crestere accelerata.

In varful studiului financiar stau orasele Bucuresti, Brasov, dar nici Clujul, nu se lasa mai prejos.

Se vede clar o cerere mare pentru case, asta si datorita situatiei pshihologice creata de pandemie care a determinat si o crestere accelerata a preturilor. De asemenea cererea ramane constanta si pentru apartamente, mai ales cele nou construite sau aflate in stadiul avansat de finalizare.

Cererea pentru apartamente este susutinuta, pe langa clienti, (tinerii casatoriti sau cei care vor sa treaca de la apartamentele vechi la cele noi), de investitori, oameni de afaceri, fonduri de investitii, diaspora si mai ales de corporatisti. Corporatistii au ajuns, in ultimul timp, sa formeze alaturi de micii oameni de afaceri, clasa de mijloc autentica a Romaniei, care sunt protejati de companiile multinationale (in Pandemie, aceste companii si-au pastrat angajatii si nivelul de salarizare)

Veniturile acestor corporatisti ii determina sa investeasca, iar pentru ei, cel mai oportun, sunt investitiile in apartamentele noi, pe care ulterior le vor inchiria, aducandu-le un venit suplimentar si constant, fara prea mari riscuri si batai de cap.

Se pot vedea toti acesti factori, la care s-au mai adaugat si romanii intorsi din diaspora (aproape un milion) au pus presiune pe cerere, lucru care a dus la cresterea accelerata a preturilor.

Bucurestiul, Brasovul si Clujul sunt fruntasele in acest clasament. Avem o medie de 1440 euro pe metru patrat util in Bucuresti, iar in aceasta primavara s-a putut constata o crestere de 3,5 – 3,9% a preturilor, iar pretul actual a ajuns la 1490 de euro pe metru patrat.

De asemenea se poate constata si o imbunatatire a materialelor si finisajelor, pretentiile clientilor fiind tot mai exigente.

In Brasov, pretul pe metru patrat util a suportat o crestere de 4,6%, de la 1300 euro, la inceputul anului, la 1370 euro la inceputul verii 2021.

Vis-a vis de Cluj-Napoca, pretul pe metru patrat util al apartamnetele noi a ajuns la 1914 euro, cu o crestere in acest an de 0,7%.

Tinem sa precizam ca acest oras din Romania detine recordul absolut in privinta pretului la apartamente si in privinta chiriilor, fiind comparabil chiar cu Budapesta.

Capitala culturala a Romaniei este orasul Iasi. In acest frumos oras, doar apartamentele noi s-au apreciat in acest an cu pana la 1%. Pretul pe metru patrat util a ajuns la valoarea  de 1070 euro.

In Banat, orasul de pe Bega, Timisoara, pretul apartamentelor noi s-a majorat cu 1,5 – 1,8% in acest an, ajungand la o medie pe metrul patrat util de 1350 euro.

In concluzie, putem vedea clar o tendinta nationala de crestere a preturilor atat la casele noi, cat si la apartamentele noi, iar Bucurestiul isi aroga partea leului ramanand cel mai profitabil oras pentru investitori.

For more information, please contact:

f

Prenume & Nume

Functia

text suplimentar descriere (optional)

f

Prenume & Nume

Functia

text suplimentar descriere (optional)

You don't have permission to register